Tulip three ways

Det finns ingen bättre känsla än att tömma huvudet på tankar och bara måla. Bara få ner färg på duk eller papper. Det blir alltid något som får mig att tänka till, och jag söker fortfarande efter ”min stil” om man nu kan säga att man har en sån. Jag tycker allt jag gör blir olika. Kanske är det meningen att vara så, olika delar av mitt inre som behöver uttryck. Och helheten, den röda tråden kommer först mycket längre fram, när jag ser tillbaka.

img_2246

Idag blev det en serie tulpaner, jag fick en sån lust att leka med färger och palettkniven. Ser framför mig en vägg med olika tulpantolkningar på en framtida utställning..

img_2242

Det var också min mammas favoritblommor, så det är nog en del bearbetning i att arbeta med just tulpan. Att jag valde dom. Men jag är också nyfiken på hur annorlunda det faktiskt kan se ut, samma motiv. Hur stora kan skillnaderna bli liksom?  Känslouttrycken, färgerna, energin.

img_2251

 I Solögas bok ”växternas språk” står det här som tulpanens budskap;

När jag mår bra är livet vackert. Jag tar hand om mig själv och mitt inre. Jag är lyhörd för mina egna behov. Jag ger mig själv det jag behöver.

Ett budskap som så många av oss behöver ta till oss, och ett som jag nu börjar förstå. Det är inte egoistiskt eller själviskt att sätta sig själv främst, det är högst nödvändigt för hälsa och välmående, och inre utveckling. Du är den enda du kommer dela hela ditt liv med, leva med ända till slutet. Det blir en mycket trevligare resa om relationen till dig själv är en vänskaplig en.

Se till att ta hand om dig själv. ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: